Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос Антена радио 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос Антена радио 156

Колеги имам проблем с антената на мойта 156-ца. Досега бех с един Pioneer 3200UB и си мислех че проблема е в него, но днес си сложих истинско ЦД (Pioneer 8400BT) и се оказа че проблема пак го има, тоест не ми намира нито едно радио. Възможно ли е да е изгорял усилвателя на антената и ако да къде се намира той. И още един въпрос, казаха ми че антената на тази кола била в реотаните на задното стъкло. Дайте съвет какво да правя че не се издържа без радио, още повече като си дал близо 500лв за ново такова.
    Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
    sigpic

Търсачка знаеш ли какво е?
    http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ED%F2%E5%ED%E0
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
      Търсачка знаеш ли какво е?
      Бате стига си го играл като некоя дърта свекърва, чел съм я тази "безмислена тема" в която на 5 страници се спори фейса има ли антена или нема антена и кой е по-велик. Имам проблем както ясно съм написал и немога да установя откъде идва, тъй като не съм запознат с тази част на автомобила, Ако можеш да ми помогнеш ще съм ти безкрайно благодарен, ако ли не по-добре недей да спамиш щото никак не е приятно.

Аз мисля че в крайна сметка форума е направен за да си помагаме и да обменяме опит по културния начин, а не да се храним един друг и да си правим разни иронични подмятания от сорта на "знаеш ли търсачка кво е"
      Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщение
        Бате стига си го играл като некоя дърта свекърва, чел съм я тази "безмислена тема" в която на 5 страници се спори фейса има ли антена или нема антена и кой е по-велик. Имам проблем както ясно съм написал и немога да установя откъде идва, тъй като не съм запознат с тази част на автомобила, Ако можеш да ми помогнеш ще съм ти безкрайно благодарен, ако ли не по-добре недей да спамиш щото никак не е приятно.

Аз мисля че в крайна сметка форума е направен за да си помагаме и да обменяме опит по културния начин, а не да се храним един друг и да си правим разни иронични подмятания от сорта на "знаеш ли търсачка кво е"
        Ми там е обяснено - двата горни реотана, кутийката в дясната задна колконка. Какво повече ти трябва?
        А ето и още с търсачката, че явно ...
        Last edited by NightRider; d.m.y г., 12:19.
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Колега, антенният усилвателсе захранва от буксата на радиото т.е. като включиш радиото то захранва антенният усилвател с 12в, ако си пипал кабелите ги възстанови. Някъде във форума имаше схема на куплунга.
          Alfa Romeo 2.4 jtd 136к.с. 2000г.
          Стъпва по паважа с 15 цола джанти, като манекенка с 15 сантиметрови токове.

Comment

Колега имам същия проблем. Колата е SW.Ако знаеш къде е антената пиши. А също от кое краче се захранва антенния усилвател. На радиото ми излизат 4 крачета за захранване.

Comment

На SW то антената не е в нагревателя на задното стъкло а в спойлера.
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

ми антенката на покрива на колата за какво служи?
                JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщение
                  ми антенката на покрива на колата за какво служи?
                  За телефон
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колеги а от къде се захранва антенният усилвател.Ако някои има схема да даде.

Comment

Първоначално публикувано от kolilord Покажи съобщение
                      От радиото. Изтегли си аутодата - вътре я има схемата. http://www.tehnomagazin.com/Auto-rad...-Connector.htm
                      Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от kolilord Покажи съобщение

Ако става въпрос за SW, схемата е следната:

+12 V за антенния усилвател идват от радиото по следната верига:

Радио - букса А пин 5 > междинна букса D20 пин 3 > междинна букса D88 пин 1 > антенен усилвател (P22) извод "A".

Ако става въпрос за седан, схемата е същата, но липсва междинната букса D88.

За разположението на нещата от схемата се ориентирай от скицата:

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

ecotronic благодаря ти много за схемата свършими работа.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Ако става въпрос за SW, схемата е следната:

+12 V за антенния усилвател идват от радиото по следната верига:

Радио - букса А пин 5 > междинна букса D20 пин 3 > междинна букса D88 пин 1 > антенен усилвател (P22) извод "A".

Ако става въпрос за седан, схемата е същата, но липсва междинната букса D88.

За разположението на нещата от схемата се ориентирай от скицата:

сатраааОтни сте....от половин година се каня да попитам и аз, и хоп - точно, ясно и с картинка.
                            10х

ама я просветете неграмотника:
                            * тези три неща в комбито (п92,п75 и ц30) къде точно са, щото не съм ги виждал никога. и за какво аджеба служат??
                            * окабеляването на спойлера, от пъпките на вратата (за стоповете) ли идва?
                            * в спойлера е антената за средни ли??,
                            ако да, хич да не я ровя. и без това не ги слушам.

п,п,
                            ако се наложи сваляне на тавана, после ще намеря ли нови щипки за него??
                            sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
                              сатраааОтни сте....от половин година се каня да попитам и аз, и хоп - точно, ясно и с картинка.
                              10х

ама я просветете неграмотника:
                              * тези три неща в комбито (п92,п75 и ц30) къде точно са, щото не съм ги виждал никога. и за какво аджеба служат??
                              * окабеляването на спойлера, от пъпките на вратата (за стоповете) ли идва?
                              * в спойлера е антената за средни ли??,
                              ако да, хич да не я ровя. и без това не ги слушам.

п,п,
                              ако се наложи сваляне на тавана, после ще намеря ли нови щипки за него??
                              P92 e субуфер, P75 е CD плеър, C30 е клема, правеща връзка към шаси (-12V)

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X